6,11,13 August Saaremaa (viimane postitus)

2 päeva Nasval selline pooltünn, glissi sai aga 6,5 purjega ja mitte kogu aeg. See-eest 13.08 Harilaiul oli lahe, ajastus jälle suurepärane, saabudes 15min tiksumist ja glissi vaheldumisi, kui tuli korralik tormipilv peale.

Keeras tuulekraanid lahti. 5,7 oli igastahes palju üle, nii 2h seda röömu oli, kui hakkas jälle vaikima. Harilaiul on korralik lageraie tehtud, väidetavalt looduskaitsjate mõttetalgute tulemusena jõuti järeldusele, et puud rikuvad looduslikku kooslust ja tehti puhas töö.

Eestis on ikka lahe, kogu see surfi asi ei ole lihtsalt merel käimine, vaid kogu protseduur kokku. Prognoosi vaatamine, koha planeerimine, kohalesõit, rigamine jne. Need korrad kui soojal maal olen surfanud, pole pooltki nii lahe olnud. Lähed kohale, võtad asjad ja kimad, pärast tuled ja unustad. Kui vast mingid arengu eesmärgid oleks, siis muidugi oleks tore kui stabiilselt iga päev puhub ja kohale minemise vaev. Enam kui kindel olen, et soojal maal elades oleksin surfamisest ammu loobunud, või ei naudiks seda enam sedasi nagu siin. Võibolla kui poleks võimalust Eestist ära käia nii töö kui puhkuse asjus, siis tõmbaks siit rohkem ära, praegu igastahes on kõik see asi kokku parim koht elamiseks. Kevadine tärkamine, pikad suvised valged õhtud, sügisene sombune ilm ja looduse ilu, inimtühjad rannad, talv on aeg enese täiendamiseks, kasvõi pilli mängida, erialaselt ennast täiendada, sõpradega aega veeta, kõrtsudes käia. Kohatine inimeste äng on ka lahe ja vahetu, mulle meeldib. Miks ma peaksin tahtma 365 pävase päikese pärast siit ära minna, see on nii väike osa kogu ülejäänud komplektist. Pealegi valiti JMKE Külmale Maale läbi aegade parimaks plaadiks, pole parimat kohta kui Eesti.
Sellega lõpetan selle blogi sissekanded, varsti tõstan ka aadressi mujale, seda aliast on muuks tarbeks vaja.
Isiklikult küll ei tundnud, aga Tema surfifotod olid alati nauditavad vaadata, jõudu ja jaksu Liisi lähedastele.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply